Twitter Digits - cea mai simplă metodă de logare



Nimănui nu îi place să creeze un nou utiizator și parolă. Este una dintre cele mai frustrante aspecte ale lumii online. Twitter urmărește să ne facă viața mai ușoară cu un nou protocol de logare online care folosește numere de telefon pentru autentificarea identității.

Noul serviciu a fost prezentat la conferința Twitter’s Flight din San Francisco și face parte din Fabric, platforma de dezvoltare de aplicații mobile a lui Twitter. Digits permite logarea utilizatorilor în aplicații sau website-uri fără a utiliza o parolă. Este necesar doar un număr de telefon și este gratuit atât pentru programatori cât și pentru utilizatori.


Digits este disponibil pentru iOS, Android și web, oferind programatorilor și site-urilor care îl implementează, cel mai simplu mod de înregistrare. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să introducă numărul său de telefon, iar Digits va trimite un cod de confirmare pentru verificarea numărului. Serviciul este disponibil la ora actuală în 216 țări și în 28 de limbi.

Twitter a creat Digits datorită stării atât de disfuncționale a ecosistemului de logare online, susține Jeff Seibert, directorul de produs al Fabric. Foarte mulți oameni din piețele emergente nu au o adresă de email, astfel că o mare parte din potențialii clienți sunt dați la o parte.

Pe parcursul unui studiu de piață efectuat în vară, Seibert a observat că foarte multă lume nu folosește logarea prin intermediul paginilor sociale, care este opțiunea alternativă la logarea cu utilizator. “Credem că Digits este o uriașă improvizație pentru logarea utilizatorilor,” susține Seibert.


Mai multe detalii despre acest serviciu găsiți pe pagina oficială.