Windows 9 - ce îmbunătățiri va aduce noua versiune a sistemului de operare de la Microsoft


Unul bun, altul slab. Cam așa se poate descrie evoluția versiunilor de Windows apărute de-a lungul timpului. În baza acestei teorii, noul Windows 9 va fi unul bun, iar ultimele dezvăluiri despre acesta ne dau încredere să credem că așa va fi.


Interfața - revenirea Meniului Start

Câteva imagini apărute luna trecută și acum un clip video publicat de WinFuture, anunță o binevenită revenire a meniului start. Se pare că Microsoft va oferi utilizatorilor opțiunea de a alege între tradiționalul meniu start și interfața folosită la Windows 8.




Multi-Desktop

Aceasta este una importantă atât în ceea ce priviște utilitatea, cât și a concurenței. Abilitatea de a deschide, închide și a naviga rapid printre multiple desktop-uri virtuale, este una care se găsește de mult la Linux sau Mac OS X.



Centrul de Notificare

Noul centru de notificări funcționează în conjuncție cu alertele postate de aplicațiile interfeței, și grupează într-un singur loc toate notificările de sistem, hardware, și al aplicațiilor.



Nomenclatura

Materialele promoționale recente indică faptul că Microsoft intenționează să renunțe la denumirile numerice ale Windows precum și branding-ul pentru Windows Phone, unificând-ule pe toate sub denumirea de ''Windows''.


Disponibilitate

Microsoft nu a făcut încă niciun anunț oficial, însă un preview tehnic este de așteptat la sfârșitul lunii.


De asemenea, se zvonește că asistentul Cortana de pe Windows Phone va fi încorporat in noul sistem de operare. Se pare că Windows 9 ar putea fi într-adevăr, unul special.