3 tineri antreprenori au creat un motor de căutare care să concureze cu Google


Acești trei tineri ar putea deveni următorul Zuckerberg... și sunt încă în liceu.

La New York TechDay, cel mai mare eveniment din lume dedicat afacerilor start-up, s-au înregistrat peste 400 de expozanți și 10.000 de participanți. Printre aceștia, se aflau trei tineri de 17 ani la un stand simplu, cu o față de masă albă și un laptop.

Sahil Gupta, Stan Zhang și Cavan Klinsky sunt colegi de clasă și au început să se joace cu tehnologiile web încă din clasa a 5-a. La TechDay au venit ca să prezinte un demo pentru Gevva, un motor de căutare care va schimba felul în care găsim rezultate pe internet, spun ei.

“Gevva nu e un motor de căutare tradițional,” spune Gupta. Gevva oferă utilizatorilor rezultate instant la căutare, direct în motorul de căutare.

“Utilizatorul obișnuit are o rutină de lucruri pe care le face în fiecare zi pe internet. De exemplu, folosește Google pentru navigare, citește știri sau caută un restaurant. Rezultatul pe care îl caută este răspândit pe mai multe site-uri, iar Google face legătura. Dar Gevva unifică toate aceste funcții într-un pachet ușor de folosit și rapid.”




Deși motorul lor de căutare nu e tocmai la fel de avansat ca Google, faptul că a fost creat de către trei liceeni este impresionant. Gupta, Zhang și Klinsky întruchipează noua generație de antreprenori: sunt tineri, ambițioși și harnici.

Viziunea tinerilor este ca Gevva să evolueze într-o platformă cu extensii (cum găsim la Google Chrome), în timp ce continuă să ia amploare și utilizatori. Obiectivul lor principal este de a rezolva punctele problemă ale internetului, cum ar fi administrarea multiplelor conturi pe rețelele sociale. Ei speră să folosească Gevva ca o platformă care va putea permite crearea și administrarea unei experiențe social media unificată, ușor și rapid.


Sursă foto: Terence Thomas/Elite Daily